Fredagsbukett

Vi tycker att fredagar är veckans bästa dag – för då får vi leverera fredagsbuketter till er i Söderort! Beställ din bukett senast natten mot fredag och få den levererad via cykel senast kl. 18 på fredagar.

Betala via kort eller Swish. Bröd går att lägga till i kassan.

Fredagsbukett i söderort

Fredagsbuketten är ett enkelt koncept som förgyller fredagen. Få hem en vackert komponerad fredagsbukett med så liten miljöpåverkan som möjligt. Vi startade i Örby i början av 2019 då en granne ville ha en bukett varje fredag. Sedan dess har det blivit fler buketter och området vi levererar till har vuxit.

Vi har alltid levererat fredagsbuketten via cykel eftersom vi tröttnat på antalet leveransbilar i området. Till en början var det en låda på pakethållaren på den vanliga cykeln men i takt med att fredagsbuketterna blev fler, blev cykeln större och fylld med el. Eftersom buketterna är förbeställda blir svinnet nästintill obefintligt. Sandra Britz, florist och utbildad inom form & design, gör inköp efter säsong tidigt på fredagsmorgonen och skapar sedan fredagsbuketten. 

OBS vi tar emot 50 beställningar för leverans till dörren men fler finns alltid i butiken. Vi uppdaterar er via hemsidan och sociala medier när de 50 fredagsbuketterna är bokade.

Sedan våren 2021 har vi även leverans av Levainbröd, något vi själva även vill ha till dörren på fredagar. I butiken finns även bröd och bullar för avhämtning.

Levainbrödet – BAKLevain kommer från det lokala bageriet BAK. Bröden är gräddade i stenugnen hos BAK i Hökarängen och gjorda på mjöl från Limabackakvarn och Warbro. Naturen och råvarorna är en hörnsten hos BAK som arbetar när sina närliggande leverantörer. BAK är en bagarfamilj som älskar sitt hantverk och har en en otrolig kunskap i vad de gör.

Testa att lägga till ett bröd med din fredagsbukett.

Områden vi just nu levererar till; Örby, Enskede, Älvsjö, Stureby, Gubbängen, Tallkrogen, Högdalen, Bandhagen, Skarpnäck, Kärrtorp, Hammarbyhöjden, Björkhagen, Johanneshov. Se karta.  

Betala via kort eller Swish. Bröd går att lägga till i kassan.

bell&Bonn logotype

1. Ni beställer.

Vi tar gladeligen emot er beställning senast natten mot fredag, beställ din fredagsbukett här.

Vill ni skicka en bukett till någon går det utmärkt att skicka med en hälsning. Vill ni vara säkra på att få en bukett går det att skaffa prenumeration för varje fredag, varannan fredag eller en gång i månaden.

årsta partihallar blommor

2. Vi skapar er fredagsbukett.

Tidigt på fredag åker vi och gör inköp efter säsong och utbud. Buketten binds och paketeras sedan i butiken på Pilkrogsvägen 20 i Örby. Alla fredagsbuketter är väl paketerade så att de klarar att vänta några timmar utanför dörren.

blommor levererade med cykel

3. Vi levererar med cykel.

Med lådcykel från cykelfabriken levererar vi blommorna från ca kl 12.00. Senast kl 18.00 har ni blommorna vid dörren.

Exempel tidigare fredagsbukett

Fredagsbuketterna skiftar i utformning efter säsong och utbud.

Matateljen blombukett
fredagsbukett aug 2020
Fredagsbukett örby